Dutch

De NAVO dwingt Europa in nieuwe nucleaire wapenwedloop

Door Julio Godoy
IDN-InDepthNews

BERLIJN (IDN) - Tussen eind 2009 en medio 2010, heeft de Duitse regering, vertegenwoordigd door haar minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle, voor de ontmanteling gepleit van B61 atoombommen op Duitse bodem. Het werkelijke aantal van dergelijke massavernietigingswapens is een militair topgeheim, maar naar verluidt zijn er ongeveer 20 hiervan gestationeerd in Duitsland.

Read more...
 

"Ik voel me verplicht te ijveren voor een wereld zonder kernwapens"

Nuclear Abolition News | IPS
Interview met Tadatoshi Akiba, burgemeester van Hiroshima

Anna Shen

NEW YORK (IPS) - Op de kernwapentop in New York is ook Tadatoshi Akiba aanwezig, de burgemeester van Hiroshima. Als vertegenwoordiger van de slachtoffers van 65 jaar geleden voelt hij zich verplicht om te werken aan een wereld zonder kernwapens.

Read more...
 

Midden-Oosten dreigt nucleaire top te ontwrichten

Nuclear Abolition News | IPS
Thalif Deen 

NEW YORK (IPS) - Het voorstel om van het Midden-Oosten een kernwapenvrije zone te maken zorgt voor controverse op de nucleaire top in New York. Egypte wil aandacht voor het onofficiële bezit van kernwapens door Israël.

Read more...
 

Geen vooruitgang over kernwapens Israël, India en Pakistan

Nuclear Abolition News | IPS
Thalif Deen

NEW YORK (IPS) - Ook na de nucleaire top die begin deze week in Washington eindigde, verandert er niets voor het kernwapenprogramma van Israël, India en Pakistan. De drie landen hebben nog steeds het Non-Proliferatieverdrag (NPV) niet ondertekend en zullen dat ook na Washington niet doen. Een gemiste kans, zegt John Burroughs van het Lawyers' Committee on Nuclear Policy, een Amerikaanse organisatie van juristen die voor nucleaire ontwapening ijveren.

Read more...
 

Hollywood wil kernwapens de wereld uit

Nuclear Abolition News | IPS
Pratap Chatterjee

WASHINGTON (IPS) - Belangrijke Hollywoodfiguren hebben met medewerking van voormalige toponderhandelaars en andere grote namen een documentaire tegen kernwapens gemaakt. Die bevat een belangrijke boodschap voor de wereldleiders die volgende week in Washington over nucleaire veiligheid praten: alle kernwapens moeten de wereld uit.

Read more...
 

Japan zet invloed in tegen kernwapens

Nuclear Abolition News | IPS
Jamshed Baruah  

BERLIJN (IPS) - Japanse parlementsleden en vredesactivisten voeren hun inspanningen op om de Amerikaanse regering ervan te overtuigen verder te gaan met nucleaire ontwapening. Japanse beleidsmakers legden de voorbije decennia de nadruk op de bescherming die het Amerikaanse kernarsenaal biedt, maar nu komt er meer oog voor de gevaren die de verdere verspreiding van atoomwapens inhoudt.

Read more...
 


Search